The 6th OBD battery conference


Schive AS, Shmuel De-Leon Energy and Battery Norway are pleased to invite you to participate in the 6th Oslo Battery Days, battery conference, which will take place at the Grand Hotel in Oslo, Norway, August 19th, 20th and 21st 2024

Your hosts for the conference:

Register now
the power is on
August 2024
Date 19th, 20th and 21st

About Oslo Battery Days

The 6th OBD Battery Conference we'll meet to discuss and provide a platform for technological innovations and business opportunities with the latest updates in that fields in Norway and abroad.
Follow Oslo Battery Days on LinkedIn

Reach out and pre-order your exhibitor booth


For the 2024 event we will offer a spectacular Monday-evening on at the beautiful Akershus Fortress and for the second evening we plan for a Fjordcruise on the fully electric vessel "Legacy of the Fjords". Download the evening-event-one-pager here

The first OBD conference took place at Grand Hotel in Oslo in 2016. The conference is the leading Battery conference in Norway, bringing together participants from leading private and public companies, start-ups, investors, academics and businesses that are interested in the battery revolution. 

Seniors speakers from Norway and abroad will participate.
The conference will be held in English.
The conference also includes an Exhibition.

Who Should Attend?

Battery Users Suppliers & Manufacturers, Pack Assemblers,
Materials manufacturers & Developers, Production equipment manufacturer, Test equipment makers R&D Engineers, Market Researches, Battery Recyclers, Investment Companies, Regulatory bodies members.

The program

The below details outlines the program to date, and will be updated as new speakers are confirmed and other plans materialise.

Download the full program here
08:00
Monday morning, regiatration & coffee
Length:
60
minutes

Registration, day-1

09:30
Mr. Shmuel De-Leon, Shmuel De-Leon Energy
Length:
30
minutes

"Li-Ion NCA/NMC Cylindrical Hard Case Cells Market 2024"

http://www.sdle.co.il
10:00
Mr. Fabrice RENARD, Avicenne Energy
Length:
25
minutes

"TBD"

http://www.avicenne.com
10:25
Coffeee Break & Exhibition Opening
Length:
60
minutes

Coffeee Break & Exhibition Opening

11:25
Dr. Wolfgang Bernhart, Roland Berger GmbH
Length:
25
minutes

"Building a resilient LiB material supply chain"

http://www.rolandberger.com
11:50
Kevin Campbell, Digatron
Length:
25
minutes

"Laboratory Battery Testing Energy cost saving using Bidirectional technology"

http://www.digatron.de
12:15
Lunch & Exhibition
Length:
60
minutes

Lunch & Exhibition

13:15
Dr. Stian Madshus, Vianode
Length:
25
minutes

"TBD"

http://www.vianode.com
13:40
Ms. Magdalena Mozler, BMZ Group
Length:
25
minutes

"New battery technologies accelerating cost effectiveness and scalability of Commercial & Industrial Energy Storage Systems"

http://www.bmz-group.com
14:05
Mr. Puneet Sinha, Siemens Industries Software
Length:
25
minutes

"TBD"

https://plm.sw.siemens.com/en-US/
14:30
Mr. Chris Price, Nikon Metrology
Length:
25
minutes

"Lifting the Limits: Utilising Deep Learning AI with X-ray Computed Tomography"

https://industry.nikon.com/en-gb/
14:55
Exhibition & Coffee Break
Length:
30
minutes

Exhibition & Coffee Break

15:25
Mr. Lukas Ridikas, KILNTECK
Length:
25
minutes

"Advanced Kiln Design: Calcination of Battery Active Materials"

http://www.kilnteck.com
15:50
Dr. Arshad Saleem, Norsk Batteries
Length:
25
minutes

"Automation in battery recycling processes"

http://www.hydro.com
16:15
Mr. Bob Zollo, Keysight Technologies, Inc.
Length:
25
minutes

"Digital Twins for Battery Design and Test"

http://www.keysight.com
16:40
Dr. Siamak Eqtesadi, Shift Materials
Length:
25
minutes

“Empowering the Future: Shift Materials is Contributing to Shaping the Future of Energy Storage with Sustainable Cathode Materials”

http://www.shiftmaterials.no
17:05
End of Conference
Length:
0
minutes

18:00
Networking Event @ Høymagasinet (Tour+Dinner) - to ordered separately
Length:
300
minutes

Networking Event @ Høymagasinet (Tour+Dinner) - to ordered separately

https://assets-global.website-files.com/5c51a75716d83a29793c37d9/655dba622821e30aeaa9d8ef_OBD_2024_social%20events.pdf
08:00
Tuesday morning, registration & coffee
Length:
60
minutes

Registration, day-2

09:00
"Keynote speaker-2"
Length:
30
minutes

"TBD"

09:30
Mr. Martin Graz, Obrist Powertrain GmbH
Length:
25
minutes

"Vacuum Battery Technology"

http://www.obrist.at
09:55
Dr. Stefan Permien, Univercell
Length:
25
minutes

"TBD"

https://www.univercell.group
10:20
Exhibition & Coffee Break
Length:
60
minutes

Exhibition & Coffe Break

11:20
TBD, Beyonder AS
Length:
25
minutes

"TBD"

http://www.beyonder.no
11:45
Mr. Saurabh Bopte, Soteria Battery Innovation Group
Length:
25
minutes

"TBD"

http://www.soteriabig.com
12:10
Mr. Viktor Irle, EV Volumes
Length:
25
minutes

“The recent history of electric vehicle sales and what to expect going forward”

http://www.EV-volumes.com
12:35
Lunch & Exhibition
Length:
70
minutes

Lunch & Exhibition

13:45
Mr. Theodore Zannakis, Anodox Energy Solutions
Length:
25
minutes

“ultrafast charging ev with immersion cooling system”

http://www.anodox.com
14:10
Dr. Alex Friesen, Cabot Corp.
Length:
25
minutes

“CNT Containing Dispersions for Application in NCM Cathodes”

http://www.cabotcorp.com
14:35
Mr. Otto Kivi, Stora Enso
Length:
25
minutes

“Batteries from trees – sustainable and local active anode material”

http://www.storaenso.com
15:00
Exhibition & Coffee Break
Length:
40
minutes

Exhibition & Coffee Break

15:40
Mr. Leon Onorio, Scantech Germany GmbH
Length:
25
minutes

"TBD"

http://www.scantech.com
16:05
Dr. Björn Mårlid, Altris
Length:
25
minutes

"Sodium-ion industrialization outside Asia"

http://www.altris.se
16:30
Mr. Mats Eriksson, Spectral AB
Length:
25
minutes

"Electrode cross section studies for battery QA/QC"

http://www.spectral.se
18:00
FJORD CRUISE on the electrical "Legacy of the Fjords" (Networking, food & beverages)
Length:
240
minutes

FJORD CRUISE in the electrical "Legacy of the Fjords" (Networking, food & beverages). To be ordered separately

https://assets-global.website-files.com/5c51a75716d83a29793c37d9/655dba622821e30aeaa9d8ef_OBD_2024_social%20events.pdf
08:00
Registration & Coffee
Length:
60
minutes

Registration & Coffeee

09:00
Mr. Pål Runde, Battery Norway
Length:
10
minutes

"Introduction"

https://batterynorway.no/
09:10
"TBD3"
Length:
80
minutes

The Big Picture - Status and Outlook "Session-1"

10:20
Exhibition & Coffee Break
Length:
60
minutes

11:20
Frode Hvattum, Freyr Batteries
Length:
75
minutes

"Sustainability"

https://www.freyrbattery.com/
12:35
Lunch & Exhibition
Length:
70
minutes

13:45
Stina Torjesen, Morrow Batteries
Length:
85
minutes

EU Battery Regulations & the Norwegian Implementation

https://www.morrowbatteries.com/
15:00
Exhibition & Coffee Break
Length:
40
minutes

15:40
"TBD3"
Length:
75
minutes

"Battery Materials - Today and Tomorrow"

18:00
FJORD CRUISE on the electrical "Legacy of the Fjords" (Networking, food & beverages)
Length:
240
minutes

FJORD CRUISE on the electrical "Legacy of the Fjords" (Networking, food & beverages)

https://assets-global.website-files.com/5c51a75716d83a29793c37d9/655dba622821e30aeaa9d8ef_OBD_2024_social%20events.pdf
08:00
Wednesday, registraion & Coffee
Length:
30
minutes

Registration, day-3

08:30
"TBD4" Keynote speaker
Length:
30
minutes

"TBD"

09:00
Dr. Tamara Ebner, Anton Paar GmbH
Length:
30
minutes

"Characterization of the most important physical properties of battery materials and slurries"

https://www.anton-paar.com/corp-en/
09:30
Dr. Kolja Beltrop, E-Lyte Innovations GmbH
Length:
25
minutes

"TBD"

http://www.e-lyte.de
09:55
Mr. Sebastian Roth, Northvolt AB
Length:
25
minutes

"Northvolt’s Technology and Product Management: A competitive roadmap to sustainable high performance batteries"

http://www.northvolt.com
10:20
Exhibition & Coffee Break
Length:
60
minutes

Exhibition & Coffee Break

11:20
"TBD4"
Length:
25
minutes

"TBD"

11:45
Dr. Jens Groot, Polestar
Length:
25
minutes

“Polestar Advanced Engineering: Designing Structural and Sustainable Battery Packs for Fast-Charging”

http://www.polestar.com
12:10
Ms. / Mr. xxxx, ISRAVISION
Length:
25
minutes

"TBD"

http://www.isravision.com
12:35
Lunch & Exhibition
Length:
60
minutes

Lunch & Exhibition

13:45
"TBD4"
Length:
25
minutes

"TBD"

13:45
Dr. Wei He, Equinor ASA
Length:
25
minutes

"Lessons learned from the commercial exploitation of marine battery energy storage systems”

http://www.equinor.com
14:10
Mr. Lukasz Bednarski, S&P Global
Length:
25
minutes

"Unconventional lithium resources & extraction methods”

http://www.spglobal.com
14:35
"TBD4"
Length:
25
minutes

"TBD"

15:00
Thank you and goodbye
Length:
0
minutes

Thank you and goodbye

*Program is subject to changes.

Our Speakers

We are currently working on our list of speakers for the conference.

To be announced

Speakers, full program, prices and more will be announced late 2015.

Sponsors & Exhibitors

Sponsorship and or Exhibiting at the 6th Oslo Battery Conference provides a great exposure & high visibility of your company’s technology, products and services to a wide range senior level audience in the fields of Batteries and Energy Storage Systems.

Exhibitors

AVL List Nordiska AB
http://www.avl.com/
Peter Lindberg
peter.lindberg@avl.com
+46 764 966 216

E-Lyte Innovations GmbH
https://e-lyte-innovations.de/
Sebastian Staiger
sebastian.staiger@e-lyte.de
+49 151 404 500 36

Siemens Digital Industries Software
https://plm.sw.siemens.com/en-US/

Arbin Instruments
https://arbin.com/
Yesim Emen
yesim.e@arbin.com
+ 1 89262093875

BINDER GmbH
https://www.binder-world.com/int-en
Cor Koster
Cor.Koster@binder-world.com
+49 6 43581333

Dipl. Ing. Houm AS
https://www.houm.no/
Glenn Müller
gm@houm.no
+47 47 26 59 39

ISRA SURFACE VISION GmbH
http://www.isravision.com
Oke Heinrich
oheinrich@isravision.com
+ 49 1722980270

AET AS
http://www.aet.no
Lili Marita Jahnsen
marita@aet.no
+47 95158009

Glatt Ingenieurtechnik GmbH
http://www.glatt.com
Falco Beutler
falco.beutler@glatt.com
+49 151 20482096

The Battery Specialist
Schive AS
http://www.schive.no
Erik Hagelien
erik.hagelien@schive.no
+47 66 760500

Scantech Germany GmbH
http://www.scantech.com
info-germany@scantech.com
+49 2632 95 89 470

Digatron Power Electronics
https://www.digatron.de
Kevin Campbell
Kevin.Campbell@Digatron.de

Spectral AB
https://spectral.se/
Mats Eriksson
mats.eriksson@spectral.se
+46 8 410 70 440

Atlas Copco Power Technique Nordic
http://www.atlascopco.com
Jon-Andreas Ellefsen
jon-andreas.ellefsen@atlascopco.com
+4791143124

Sponsors

"Gold Sponsorship"

"Gold Sponsor"
Siemens Digital Industries Software, Sweden
https://plm.sw.siemens.com/en-US/

"Bronze Sponsorship"
BREYER GmbH
https://www.breyer.world/en/home
Joachim Bormann
joachim.bormann@breyer-extr.com
+49 7731 920 119

Media Partners

Elektronikknett
https://www.elektronikknett.no/
Morten Olson
morten.olsson@elektronikkforlaget.no
+47 6780 4284

QUESTIONS & ANSWERS

Sponsor, what's inlcuded in the sponsorship package and what is the cost?

We have three different levels of sponsorships. Gold, Silver and Bronze. Please check out here

Exhibitor, i need material shipping & pick-up information for the event

All delivereies before the event must be to this adress:

Grand Hotel, Arbeidergaten 4, 0101 OSLO Norway

Everything must be marked: "Oslo Battery Days" and "your company name"

To be delivered in Oslo, not earlier than one week before the event.

Exhibitor, will there be electricity available?

You will have access to AC outlet cloese to your table. Please bring an AC extension cable with EU plugs / sockets if needed.

Exhibitor, what is the size of the exhibitor table?

Exhibitors will get a table 120 x 45 cm with a white table cloth.

Payment using creditcard, which creditcards can i use for my online payment?

If you choose payment by creditcard, Mastercard and VISA will be accepted. AMEX can not be used.

Invoicing, can the invoicing be done in EURO or in US$?

Unfortunately, at this point we can only do the invoicing in Norwegian kroner (NOK). We have been promissed we will be able to do the invoicing in EURO in a couple of months. Anyway, to do a banktransfer in NOK is easy and inexpensive.

Invoicing, I am not a Norwegian citizen, do i have to pay the VAT?

Yes, unfortunately this is according to Norwegian law. You might be entitled to for a VAT refund, please read instructions here: